زمين فوتبال شلمان به همت دو جوان علاقه مند به زادگاه مادري ( آقايان فرشيد دروار و رضا پسندر راه اندا

ساخت وبلاگ
حب الاوطن نصف الايمان
حسين شلماني مقدم
" لطفا در بخش نظرات " خبرهاي فورس ...
( پيشنهاد ، انتقاد ، اطلاع رساني كنيد ... )

<@< ارتباط تلگرامي 09300837091 >@> تماس تلفني 09120622941
***********************بخش لنگرود در سال ۱۳۱۶ تاسیس شد و در تابعیت شهرستان رشت قرار گرفت ، در فروردین ماه ۱۳۲۰ این بخش از شهرستان رشت منتزع گردید و به تابعیت شهرستان شهسوار ( تنکابن فعلی ) در آمد تابعیت بخش لنگرود از شهرستان شهسوار بیش از چند ماهی دوام نداشت ، چنانکه در آذرماه سال ۱۳۲۰ از شهرستان شهسوار منتزع و مجددا" در تابعیت شهرستان رشت قرار گرفت . در تیر ماه سال ۱۳32 ، همزمان با ایجاد و تاسیس شهرستان لاهیجان بخش لنگرود به انضمام بخش رودسر از شهرستان رشت منتزع شد و به شهرستان جدیدالتاسیس لاهیجان پیوست ، در شهریور ما سال ۱۳۳۸ ، بخش لنگرود و با کلیه روستاهای تابعه از شهرستان لاهیجان جدا و به سطح شهرستان ارتقاء یافت که در تابعیت استان یکم قرار داشت در شهریور ماه ۱۳۴۵ ، روستای شلمان از شهرستان رودسر منتزع شد و به شهرستان لنگرود پیوست و در دی ماه ۱۳۶۶تعداد ۶ دهستان در شهرستان لنگرود ایجاد و تاسیس شد.

مشخصات و امکانات شهر شلمان : شلمان از لحاظ رتبه جمعیت بیست و سومین شهر شلمان است و از نظر مساحت کل شهر نیز با ۴۵۰ هکتار در ردیف ۲۶ استان قرار دارد در سال ۱۳۸۵ تعداد خانوار شهر شلمان ۱۷۱۶ خانوار و جمعیت آن ۵۶۰۱ نفر است که در نتیجه سرانه جمعیت برای هر هکتار ۵/۱۲ متر است .

امکانات و تاسیسات شهری : یک رودخانه به طول ۴۰۰۰ متر ازداخل شهر عبور می کند . در این شهر ۲۲۰۰ مترمربع پارک باسرانه ۳۲٪ متر مربع برای هر نفر وجود دارد . ۱۴۹۰۰ خانوار برخوردار از شبکه آب آشامیدنی با ۱۶۹۷ انشعاب در این شهر وجود دارد و طول شبکه آب به مساحت اراضی مسکونی ۰۰۰/۵۰۰ مترمربع برای هر دانش آموز و تعداد ۲ باب کودکستان ، ۵ دبستان ، یک مدرسه راهنمایی و ۲ دبیرستان درسال تحصیلی ۸۶ و ۸۵ به امر آموزش اشتغال داشته اند . اراضی تجاری ۰۰۰/۳۲ مترمربع با سرانه ۶۴/۴ متر مربع است در این شهر ۱۱۰۰۰ مترمربع اراضی مربوط به تاسیسات مذهبی که سرانه آن برای هر نفر ۶۰/۱ متر مربع است ، ۰۰۰/۴۰ متر مربع اراضی صنعتی ۶۰۰۰ متر مربع اراضی جهانگردی و پذیرایی و ۴۰۰۰۰ مترمربع اراضی مربوط به امکانات و تاسیات ورزشی در این شهر وجود دارد . در این شهر نیز یک ایستگاه آتش نشانی وجود دارد.

از مفاهیم حائز اهمیت شلمان محل تاسیس یکی از قدیمی ترین مدارس گیلان است : در این نقطه که منطقه ای نسبتا" آباد بود و مالکان و اربابان و خوانین بزرگی در آن زندگی می کردند ، برای آموزش و پرورش اهمیت زیادی قائل بودند در دوره ای که شلمان دارای مدرسه بود کمتر نقطه ای در گیلان مدرسه داشت . در شهرها و آبادیهای مجاور آن نظیر رودسر، املش و رحیم آباد نیز اثری از مدرسه دیده نمی شد شلمان در تاسیس کودکستان نیز از اغلب نقاط گیلان پیش بود . این شهر در سال ۱۳۱۵ ، زمانی که قصبه ای پیش نبود نخستین کودکستان را با نام " کودکستان مختلط منوچهری " تاسیس کرد نخستین مدرسه جدید شلمان در سال ۱۲۹۵ خورشیدی به کوشش عبدالرحیم فرهنگی یکی از شخصیتهای روشنفکر و با مساعدت مردم تاسیس شد . این مدرسه که دبستان دهقان نام داشت در ساختمان اهدایی نصرالله زیاری فعالیت خود را آغاز کرد. دبستان دهقان درسال ۱۳۰۱ خورشیدی دارای سه معلم و ۶۶ نوآموز بود .

رسيدگي به مستمدان و نيازمندان بويژه در ماه مبارك رمضان وظيفه همه مردم، علی الخصوص شلمانیهای مقیم تهران خواه

×××××××
نظر شما در باره ايجاد كانون دوستي شلمانيها در پايتخت چيست ؟
بنا به داير كردن ( كانون دوستي شلمانيهاي مقيم استان تهران ) در مورخه ۲۰/۱۲/۷۷ ، توسط حسين محمدي شلماني ، حسن دركشيده شلماني ، مهدي عشق دوست شلماني و ديگر همراهان دلسوز آقايان : حسين تحويلداري ، علي احمدي ، حاج آقا اشرف زادگان ، حسن اماني ، كيومرث احمدي ، ميرغني هاشيمان ، علي كوچكي ، قاسم اسدي ، سرهنگ اميري ، ابراهيم موسوي ، علي شيخ الاسلامي ، علي رايگان ، محسن پور اصغر ، حسن خسروي ، تقي احمد نژاد ، اصغر رجبي و محمود جعفر پور ...

اهداف :

۱- تعامل و همفكري در جهت توسعه ي شهر شلمان ( شهرستان لنگرود )

۲- شناسائي شهروندان شلماني مقيم تهران

۳- ارتقاء و رشد و توسعه ي سطح اجتماعي - رفاهي و فرهنگي

۴- شناسائي منابع مالي ، انساني و تكنولوژيكي براي اجراي طرح ها

۵- شناسائي روش هاي نوين و عملياتي براي رفع مشكل شهروندان

۶- شناسائي آسيب هاي اجتماعي

۷- شناسائي فرصت ها و تهديدها ـ نقاط ضعف و قوت پيش روي توسعه ي همه جانبه

۸- دريافت باز خوردهاي لازم از راه اندازي كانون - اجراي طرح ها و نتايج آنها

بدين منظور ابتدا از ميان دوستان اسامي همشهريان جمع آوري و سپس نشست هاي همايش گونه اي در هر فصل ترتيب داده مي شود تا با شناسائي شلمانيهاي مقيم و ارتباط تنگاتنگ با آنان راهكارهاي مناسب ارائه و يا همكاري شهروندان و مسوولين نسبت به رفع تنگناها اقدام شود . در بعضي فرصت ها همايش هاي تخصصي نيز برگزار شود .

كانون در شناسائي شهروندان شلماني مقيم تهران كاملا موفق عمل خواهد نمود و حتي مي تواند پل ارتباطي ميان ۳۰۰۰ خانوار شلماني مقيم تهران و کرج باشد. البته در خيلي از جهاتي كه كانون براي آن پايه ريزي شده است به نتايج دلخواه و مطلوب خود خواهد رسيد.

كانون ايده ي مناسبي براي رشد ، ارتقاء و توسعه در افكار عمومي همشهريان نهفته است جهت همياري دربرنامه آتي قيد خواهيم نمود و در صورت گام برداشتن در راه پيش بيني شده و مشاركت همشهريان مي تواند در اين راستا ، برنامه اي مطلوب و درخشاني در چشم انداز آينده شهر شلمان داشته باشد زيرا شلمان چشم و چراغ شهرستان لنگرود است .

منتظر نظرات و راهكار شما ، جهت رفع تنگناهاي توسعه شهر به انتظار خواهم ماند ؟!

شلمان جدید : آدمهاي جديد ، نماهاي جديد و افكار جديد ....

تاریخ شهر عزیز مان شلمان نشان دهنده افتخارات زیادی است که مردم ما در زمینه های مختلف کسب کرده اند . سابقه فرهنگی - اجتماعی - مبارزه با ظلم تلاش شبانه روزی برای احیای کشاورزی خصوصا" در امر برنج کاری ، پرورش کرم ابریشم صید و صیادی نام شلمان را پر آوازه نموده است . اما تاکنون جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است در حالیکه مناطق دیگر رشد بیشتری پیدا کرده اند . مردم غیرتمند شلمان در امر تربیت نیروی انسانی ماهر و فعال در سطوح مختلف در سطح کشور و حتی خارج از کشور کارنامه قابل قبولی دارند ولی چرا تاکنون شلمان مطرح نبوده و خود را نشان نداده است ؟

بیگانگان از ما کار می کشند ازفکر و اندیشه و توان جسمی ما بهره می برند و ما همچنان با بزرگ کردن غیر شلمانی زیر پرچم آنها سینه می زنیم و خودمان را قبول نداریم ، چرا همیشه دیگران باید برما مسلط باشند و ماجیره خوار این و آن باشیم . ما اگر توان جمعی خود را بکار بگیریم خودمان را باور کنیم دارای قابلیتهای فراوانی هستیم که حتی در استان هم می توانیم جایگاه مناسبی پیدا کنیم ما همیشه همبستگی عاطفی داشته ایم . اما هرگز همبستگی سیاسی نداشتیم . امکانات بالقوه فراوانی در منطقه وجود دارد اما بی تفاوتی نسبت به سرنوشت مردم و بی توجهی نسبت به اجرای عدالت اجتماعی سبب شده که بهترین قشر جامعه یعنی محرومین آسیب فراوانی ببینند و فقط به قشر خاصی توجه شود. لذا آنچه در این ۳۴ ساله گذشت .

نمايندگاني كه وارد مجلس شدند و مسئولين وعده دادند كه در تقسيمات جديد كشوري منطقه شلمان از نظر رسمي شدن بخشداري در استان گيلان در اولويت است . اكنون اطلاع يافتيم كه در تقسيمات جديد كشوري نمايندگان دوره هاي قبل وارد مجلس شدند براي آنان شلمان اهميتي نداشت . لذا دخل در امر تقسيمات به منظور بالا بردن جمعيت و يا وسعت زادگاه خود به طرق هاي مختلف همت كردند و بلائي بر سر منطقه شلمان آوردند و آن را قطعه قطعه كردند و براين باورند كه شلمان نه چندان وسعتي دارد و نه آن چنان جمعيتي ؟!

اما شاهد آن بوديم كومله با داشتن دو كارخانه چاي و باغات چاي كه اكثر مالكين آنان شلماني بودند منطقه هاي شلمان را از شلمان جدا كردند تا به اساسنامه سازندگي نزديك كنند. قريه اي كه جمعيت به حد مطلوب و يا وسعت قريه اي به اندازه چارت سازماني سازندگي باشد مستلزم شهرداري و بخشداري و ديگر دواير رفاهي است داير كردند . ابتدا خليفه محله شلمان را به رودسر ، دوم سيگارود شلمان را به كومله سوم منطقه پاسگاه علي آباد شلمان را به املش چهارم جير خالجير را از شلمان به گلسفيد. پنجم دفتر كشاورزي شلمان را به گلسفيد و ديگر منطقه هاي جدا شده مناطق ديگران را براي آباداني و ارتقاء به پسوند شناسنامه خود برگزيدند . متاسفانه مسئولين تقسيمات كشوري بعلت عدم توجه و يا عدم آشنايي كامل از منطقه شلمان ، ما را جزء يكي از منطقه هاي كوچك فرض كردند در صورتيكه ۶۰ سال گذشته طبق اسناد و مدارك موجود در فرمانداري تابعه و در وزارت كشور منطقه شلمان ، يكي از دهستانهاي پرجمعيت شهرستان لنگرود بود و داراي دهدار رسمي بوده است . ظلمي كه دست اندركاران گذشته به شلمانيها روا داشته اند بايد تصميمي شايسته گرفت . چون شلمان با دهداري درياسر و دهداري گلسفيد هر كدام ۲ كيلومتر و يا دهداري دهستان لات ليل ۸ كيلومتر فاصله دارد جمعيت هر مناطق بالغ بر ۴۵ هزار نفر مي باشد و اين سه دهداري و قراء وابسته به آنها از طريق جاده اسفالته مي توانند به سهولت با بخش شلمان ارتباط برقرار سازند و كارهاي اداري خود را در شلمان رفع و رجوع نمايند. احتياج مبرم به بخشداري خواهد داشت . لذا تصميم به روانه كردن نماينده اي از شلمان به مجلس راهكاري بود كه تصميمات لازمه صورت گرفت اما متاسفانه ديروز حمايت از بيگانه دغدغه اي بود كه تارپود وجوديم را مالامال به كينه و نفرت تبديل كرده بود . اما امروز مشكل و نگراني بنده بيش از بيش افزون شده و نگران وضعيتي هستم كه خداي ناكرده حق شهروندان تضييع گردد. به اين باورم كه قدرت كردار اهالي شلمان بيشتر از قدرت گفتارشان بوده و احساس دروني بنده هميشه به ياد آباداني شهر بوده كه در نتيجه گيري آن ، باور خواهم داشت با همت مردم مي توان شهر شلمان را به جايگاه واقعي خود رساند. ...

حسین محمدی شلمانی دردی و انگیزه ای برای نوشتن دارد و هدفی عالی و والا را در نوشته خود دنبال می کند و هرگز از جاده حق و حقیقت دور نمی شود و قلم خود را به چیزهایی بی ارزشی مانند پول و جاه و مقام نمی فروشد و به غرض و کینه و حسد نمی آلاید و مطامع شخصی را بر مصالح و منافع عمومی و میهنی بر نمی گزیند . درد را باید شناخت ، سکوت را باید شکست . سکوت ما در پس پرده از برای نان و نمکی است که در دیار شلمان بر سر سفره های پدر و مادر خود خورده ایم ورنه سکوت اهالی فهیم و با شخصیت چه آنهایی که دراین شهر مانده اند و چه آنهایی که در خارج از شلمان و حتی خارج از کشور زندگی می کنند نه ترس است و نه ناتوانی مردمان این سرزمین ( شلمان ) کارنامه ای درخشان و در خور توجه چه از نظر تحصیلات و چه از نظر مقام و منصب در سطح بالایی در کشور را برخوردار می باشند و نگرانی آنان توسعه بلاد مادرزادیشان بوده و دغدغه دیگرشان عدم توسعه و عدم توجه مسئولین به امکانات رفاهی و اجتماعی شهر علی الخصوص عدم تامین معاش شهروندان است که از شهر و دیار خود فراری نگردند و با آن همه آوازه و افراد تحصیلکرده به بیغوله ای تبدیل شده که موجب سرافکندگی است . شهر شلمان با آن همه آوازه دیرینه خود بخاطر بی همتی مسئولین در تقسیمات کشوری و بی کفایتی دست اندرکاران شلمان به بدترین وضعیت زندگی درآمده است . ادامه دارد ...

شلمان قدیم : آدمهاي قديم ، نماهاي قديم و افكار قديم ....

با

شلمان جدید : آدمهاي جديد ، نماهاي جديد و افكار جديد ....

بخش لنگرود در سال ۱۳۱۶ تاسیس شد و در تابعیت شهرستان رشت قرار گرفت ، در فروردین ماه ۱۳۲۰ این بخش از شهرستان رشت منتزع گردید و به تابعیت شهرستان شهسوار ( تنکابن فعلی ) در آمد تابعیت بخش لنگرود از شهرستان شهسوار بیش از چند ماهی دوام نداشت ، چنانکه در آذرماه سال ۱۳۲۰ از شهرستان شهسوار منتزع و مجددا" در تابعیت شهرستان رشت قرار گرفت . در تیر ماه سال ۱۳۲۴ ، همزمان با ایجاد و تاسیس شهرستان لاهیجان بخش لنگرود به انضمام بخش رودسر از شهرستان رشت منتزع شد و به شهرستان جدیدالتاسیس لاهیجان پیوست ، در شهریور ما سال ۱۳۳۸ ، بخش لنگرود و با کلیه روستاهای تابعه از شهرستان لاهیجان جدا و به سطح شهرستان ارتقاء یافت که در تابعیت استان یکم قرار داشت در شهریور ماه ۱۳۴۵ ، روستای شلمان از شهرستان رودسر منتزع شد و به شهرستان لنگرود پیوست و در دی ماه ۱۳۶۶تعداد ۶ دهستان در شهرستان لنگرود ایجاد و تاسیس شد.

از مفاهیم حائز اهمیت شلمان محل تاسیس یکی از قدیمی ترین مدارس گیلان است : در این نقطه که منطقه ای نسبتا" آباد بود و مالکان و اربابان و خوانین بزرگی در آن زندگی می کردند ، برای آموزش و پرورش اهمیت زیادی قائل بودند در دوره ای که شلمان دارای مدرسه بود کمتر نقطه ای در گیلان مدرسه داشت . در شهرها و آبادیهای مجاور آن نظیر رودسر، املش و رحیم آباد نیز اثری از مدرسه دیده نمی شد شلمان در تاسیس کودکستان نیز از اغلب نقاط گیلان پیش بود . این شهر در سال ۱۳۱۵ ، زمانی که قصبه ای پیش نبود نخستین کودکستان را با نام " کودکستان مختلط منوچهری " تاسیس کرد نخستین مدرسه جدید شلمان در سال ۱۲۹۵ خورشیدی به کوشش عبدالرحیم فرهنگی یکی از شخصیتهای روشنفکر و با مساعدت مردم تاسیس شد . این مدرسه که دبستان دهقان نام داشت در ساختمان اهدایی نصرالله زیاری فعالیت خود را آغاز کرد. دبستان دهقان درسال ۱۳۰۱ خورشیدی دارای سه معلم و ۶۶ نوآموز بود .

زادگاهم همه دانند كه در شلمان است ... شهر شلمان بخدا تاج سر گيلان است

مردمش روشن و پيوسته پي كار و تلاش ... در جدالند كه كار از پي تن درمان است

چهارسويش همه جا مزرعه و شاليزار ... فصل گرما چو رسد جايگه اعيان است

مركز شهر پر از ابنيه تاريخي است ... ساكينش همگي بيك و يا هم خان است

بوي نارنج ترا مست كند فصل بهار ... پا به هر خانه نهي عطر گل و ريحان است

گرا ترا ميل بديدار وي افتد بشتاب ... كه با اصرار برند خانه كه وي مهمان است

شلمان قدیم : همان شهر شلمان لاکوی ، همان شلمانی که ماهی سفیدش معروف بود

احياء فوتبال شلمان توسط نام هاي غير آشنا .........
ما را در سایت احياء فوتبال شلمان توسط نام هاي غير آشنا ...... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shalmannews بازدید : 256 تاريخ : چهارشنبه 28 تير 1396 ساعت: 18:25